Ljepote Turske predstavljenje na ovogodišnjem "Sarajevskom festivalu turizma"

22 Oct, 2017

U sarajevskoj skenderiji je u periodu od 19. do 21.10. održan "Sarajevski festival turizma, koji je okupio izlagače iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Indonezije, Turske i indije, koja je bila i zemlja partner.

Organizator je Centar Skenderija, dok su partneri Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva.

Po riječima organizatora, ova manifestacija afirmira domaću turističku ponudu i potencijale i novi je početak predstavljanja turizma kao važne privredne grane. Kako je istaknuto, turističke organizacije i agencije će posebno predstaviti bogatu novogodišnju i zimsku ponudu.

Turistička ponuda Turske predstavljena je na festivalskom štandu veličine 30 metara kvadratnih, a posjetitelji sajma imali su priliku upoznati se sa turističkim potencijalima Turske, zemlje koja je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na svijetu. Na raspolaganju posjetiteljima su bili promotivni materijali o Turskoj, zemlji nevjerovatnih prirodnih ljepota i bogatog kulturno-historijskog naslijeđa, ali i prikladno posluženje, tradicionalni turski čaj i kafa te poslastice po kojima je Turska poznata u svijetu.

Ljubazno osoblje bilo je na raspolaganju posjetiteljima za dodatna pojašnjenja i pružanje informacija za sve one koji žele posjetiti neku od atraktivnih turističkih destinacija Turske.