Treći po redu TRAVELEXPO održat će se od 22. do 25. marta 2018. godine u Ankari

14 Sep, 2017

3.turistički sajam TRAVELEXPO ANKARA održat će se od 22. do 25. marta 2018. godine. Organizator turističkog sajma TRAVELEXPO ANKARA je kompanija ATIS sajmovi, uz podršku Ministarstva kulture i turizma Republike Turske te Asocijacije turističkih agencija Republike Turske (TURSAB). Sajam će se održati u ATO Congresium Expocenteru na površini od 10.000 metara kvadratnih.

Cilj Sajma je stvoriti platformu za promociju i marketing turističkih proizvoda Ankare i njenih regija, Turske općenito, ali i susjednih zemalja. TRAVELEXPO ANKARA je uključen u međunarodni kalendar sajmova, s ciljem da svima onima koji planiraju odmor tokom praznika i putovanja pružiti uvid u turističku ponudu Ankare, Turske i susjednih zemalja.

Treći TRAVELEXPO ANKARA će okupiti predstavnike regionalnih, nacionalnih i međunarodnih turističkih sektora, koji će predstaviti i promovirati postojeće turističke potencijale. Davatelji usluga i kupci će, okupljeni na jednom mjestu, biti u prilici dogovarati aranžmane za što kvalitetnija putovanja, praznike i odmor sa sadržajima koji zadovoljavaju potrebe savremenog čovjeka.

Glavni grad Turske, Ankara je kroz historiju bila dom različitim civilizacijama i kulturama. Mnogobrojne prirodne ljepote, historijski i kulturni spomenici predstavljaju turističke destinacije koje neizostavno treba posjetiti. Muzej Anadolije u Ankari je svjetski poznat, nagrađivan kao jedan od najboljih muzeja u Evropi, ali i mjesto koje ljubiteljima arheologije, ali i drugim turistima pruža uvid u mnoštvo arheoloških eksponata. Osim toga, tokom posjete Ankari nikako se ne smije propustiti posjeta historijskim mjestima poput Etnografskog muzeja, starih rimskih ruševina, Augustovog hrama, dvorac Ankara i Anitkabir (mauzolej Ataturka).

Više informacija o 3. turističkom sajmu TRAVELEXPO ANKARA na: http://travelexpoankara.com/